בירור לאחר הפלות חוזרות

דיון מתוך פורום  הפלות - הפלה, הפסקת הריון

26/06/2017 | 11:06 | מאת: חנה

בוקר טוב, אני בת 35 סוכרתית סוג 1 מאוזנת ועם תת פעילות בבלוטת תריס גם כן מאוזנת . ללא ילדים. בינואר השנה עברתי הפלה ראשונה, באמצעות צייטוטק, בשבוע 8 לאחר שנצפה דופק. בתחילת החודש עברתי סוג של הפלה שניה באופן טבעי, אתמול נאמר לי כי זה היריון כימי ולא נצפה שק חלבון ולכן זה לא נחשב כהפלה. אני ניגשתי למס' רופאים ושלחו אותי למגוון בדיקות לבירור הסיבות [לרבות צילום רחם אבחנתי, בדיקות דם שונות (מתוך 17 בדיקות לבדיקת קרישיות יתר הקופה אישרה לי 10), בדיקות שאני צריכה לעשות במהלך המחזור ולאחריו ועוד]. חלק מהבדיקות קופ"ח לא מאשרת כגון קריוטיפ , AMH וכד'. שאלתי, על אילו בדיקות עלי להתעקש לעשות על מנת לאבחן את סיבות ההפלה ולנסות ולמנוע הפלה נוספת בעתיד. כמו כן, חלק מהרופאים אמרו לי להימנע מלהיכנס להירון כעת וחלק אמרו לי שלדעתם אין סיבה להימנע וכי אין סיבה שכעת אכנס להיריון תקין ובריא . שנתקלתי בצד הרע של הסטטיסטיקה על ההתחלה. מה דעתך, האם להימנע או לנסות שוב ? תודה רבה מראש, חנה.

קריוטיפ ו AMH בשלב זה זה ממש לא נחוץ בכלל בדיקות לדעתי לא נחוצות בכלל הריון כימי לא נחשב כהפלה אז בעצם עברת הפלה בודדת ובמקרה כזה לא עושים שום בירור פשוט נכנסים להריון חנה.

מנהל פורום הפלות - הפלה, הפסקת הריון