התייעצות לפני גרידה שאני צריכה לעבור

דיון מתוך פורום  הפלות - הפלה, הפסקת הריון

21/04/2017 | 16:28 | מאת: שי

שלום אני כרגע לאחר בשורה שאצטרך לעבור גרידה בשבוע 8 לפי הוסת. לאחר שעיקלתי את הבשורה קראתי שוב את המסמכים בין מה שהרופאה שלי ראתה לבין מה שראו במיון ואני לא יודעת מה לעשות. אפרט: בתאריך 25/03 גיליתי שאני בהריון ע"י בדיקה שתן. תאריך משוער של וסת אחרון 23/02/17 בתאריך 27/03 ביצעתי בדיקת בטא : 281 בתאריך 30/03 שוב בדיקת בטא : 883 בתאריך 06/04 תוצאה בטא : 2768 בתאריך 13/04 הלכתי לרופאת הנשים שראתה שק הריון עם קוטב עוברי ללא דופק. שנראה לה מתאים לשבוע 5-6. ביקשה לחזור בעוד שבועיים. ביום רביעי האחרון 19/04/17 שמתי לב שיש לי הפרשות ודימום. למחרת הלכתי לרופאת הנשים ואלו הממצאים : בסונר שק הריון תוך רחמי בגודל 37 מ"מ עם קוטב עוברי זעיר 26 מ"מ. CRL תואם 5+6 ללא דופק. ללא שינוי מבדיקה קודמת. היא הפנתה אותי למיון תל השומר להפלה. היום 21/04/17 הייתי במיון בבדיקת הרופא נמצא : US שק הריון תוך רחמי עם שני שקי חלמון ללא קוטב עוברי. לדבריו של הרופא גם במידה והכול היה תקין היה צורך לבצע הפלה כי זה הריון תאומים ללא מחיצה בניהם. קבעו לי תור לגרידה בתחילת מאי. מכאן לספקות שעלו לי. בבדיקה אחת רופאת הנשים ראתה רק שק הריון וקוטב עוברי ללא דופק בבדיקה בבית החולים ראו שק אחד ושניי שקי חלמון ללא קוטב עוברי. לא מוזר? בפעמיים שביקרתי אצל רופאת הנשים היתכן שבכול פעם היא ראתה עובר אחר ומכאן התשובה שלא היה שינוי בגודל לאחר שבוע? היום לאחר כמה שעות אחרי הביקור בבית החולים שמתי לב לדימום רציני יותר. לא יודעת מה לעשות, והאם זה נמהר לקבוע עובדות לגביי ההריון. אשמח להתייחסות שי

דרך האינטרנט לא יכול לעזור לך הרבה אבל מבלי להכנס לפרטים גם את מדממת וגם בשתי מקומות שונים אמרו לך שההריון לא תקין אז מה זה חשוב מי צודק? כנראה שניהם

22/04/2017 | 10:00 | מאת: אני

תודה על ההתייחסות. פחות רלוונטי לי מי צודק. רק עלו לי ספקות שבדיקה אחת הרופאה ראתה עובר בדיקה במיון לא ראו עובר אבל ראו שניי שקי חלמון. מכאן התהיות שלי. שהרופאה לא ראתה שינוי אולי בגלל שבפעמיים שהייתי אצלה היא ראתה את השק/עובר השני. במיון אמרו שכנראה המכשיר שלה ישן ולכן היא לא רואה הכול. מכאן עלו לי התהיות.

מנהל פורום הפלות - הפלה, הפסקת הריון