שלית פתח

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

10/07/2016 | 10:58 | מאת: אנט

שלום רב אני כרגע שבוע 16. (יש לי ילדה בת 4 שנולדה בקיסרי. ולפני שנה עברתי גרידה. )הרופא שעשה סקירה רשם -"שליה פתח. תחת איסמוס/סגמנט תחתון. זרימה טובולנטית" בתחתית הדף רשם חשד לשליה נעוצה. הנחיות שנתן- להיות במעקב עם הרופאה המטפלת ולא לקיים יחסים. הרופאה המטפלת מצידה אמרה לי כשדיברנו בטלפון שכנראה מדובר בשליה שמכסה באופן מלא את הפתח. לא קראה לי לבוא מיידי ואמרה לבוא עוד חודש אליה ואז תשלח לבדיקה סונוגרפית נוספת. אני בסטרס רציני. שאלות 1.האם זה בהכרח אומר לידה קיסרית? או יש סיכוי שהשליה תעלה ואלד רגיל? 2.אם יתברר שזו שליה נעוצה מה זה אומר לגביי ומה המרחק בין זה לכריתת רחם? 3. האם אני צריכה שמירת הריון?

10/07/2016 | 13:31 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, בשלב זה מוקדם לומר אם תהיה לך בהמשך הדרך שילית פתח נעוצה. עם התקדמות ההריון לאחר שבוע 26-28 להריון בסקירה מכוונת לשיליה תוך שימת דגש על סימנים לנעיצות ניתן יהיה לתת לך תשובות יותר מדויקות לשאלותיך. במידה תהיה שלית פתח נעוצה, הלידה תהיה בניתוח קיסרי. אם השליה תנדוד מעבר לפתח ולאיזור הניתוח הקודם יש לך סיכוי טוב ללידה לדנית. אם מדובר בשיליה נעוצה קיים סיכון יתר לכריתת הרחם. בנוגע לשמירת הריון, מצב של שילית פתח מדממת הוא לרוב אינדיקציה לשמירת הריון ואולם בנושא זה עליך לפנות לרופא הנשים המטפל שלך. בהצלחה בהריון, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

10/07/2016 | 14:32 | מאת: אנט

תודה על התשובה המהירה. אז ממה שהבנתי גם אם יהיה מדובר בשליה נעוצה זה לא אומר בהכרח כריתת רחם. נכון?

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים