חרדה מניתוח שלישי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

11/09/2014 | 21:18 | מאת: קיסרי שלישי

שלום רב, אני בהריון בשבוע 35, יש לי שניי ילדים מקסימים אותם ילדתי בניתוח קיסרי(רחם דו קרני, עובר במצג עכוז) הגדולה בת 5.5 הקטן בן 2.9, בניתוח הראשון הייתה לי חוויה לא נעימה של מעין התקף חרדה ויחס גרוע מצד הצוות שרק הלחיץ אותי יותר, התאוששות לא קלה. בניתוח השני, בביח שערי צדק, הצוות היה מקסים ועזר לי מאוד אבל עדיין, הייתי בחרדה ובמשך כל הניתוח בכיתי ורעדתי, ההחלמה היתה פחות קשה אך מצד שני נכנס לי אויר לבטן וזה היה נורא כואב...אציין כי בשניי המקרים קבעו לי ניתוח אלקטיבי אך לא הגעתי לתאריך וילדתי לפניי, שבוע 36 ו 37 ולכן לא הסכימו לי כי יכנס איתי מלווה, דבר שהקשה עליי יותר. אז למעשה שאלתי היא מאחר והניתוח הבא ממש קרוב, האם ישנה איזושהי עצה איך להתמודד עם הפחד בחדר הניתוח , האם ניתן לקבל משהו להרגעה? אני לא מעוניינת בהרדמה כללית. תודה מראש.

22/09/2014 | 22:30 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, אין תחליף לשיחה עם הרופא המנתח, הביעי את כל חרדותיך ושאלותיך ואני מאמין שככל שתדעי יותר לקראת הניתוחי הדבר יעזור לך. בהצלחה רבה, פרופסור אלחלל הדסה עין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים