הנקה לאחר ניתוח קיסרי וזריקת פיטוצין

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

26/08/2014 | 15:14 | מאת: ואל

שלום, האם יש אפשרות להניק את התינוק ישר לאחר שהוא יוצא בקיסרי? (לפני שתופרים או תוך כדי?) האם בניתוח קיסרי חייבים לקבל זריקת פיטוצין? אין אפשרות לראות אם מתפתח ההורמון הטבעי?

27/08/2014 | 00:20 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, טכנית קשה ביותר להניק תוך ביצוע קיסרי. מתן פיטוצין חשוב להפחתת כמות הדמם בניתוח. מקובל להראות את הרך הנולד ולקרבו לאם לחיבוק אך הרוב המקרים הילוד מועבר לתינוקיה והאם לחדר ההתאוששות והם יפגשו מספר דעות מאוחר יותר לאחר התאוששות ראשונית של היולדת. בהצלחה, פרופסור אוריאל אלחלל 026789899 הדסה עין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים