האם מומלץ לבצע קיסרי?

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

03/07/2014 | 09:29 | מאת: טולי

שלום פרופ'. בלידה הקודמת (ראשונה, לפני 5 שנים) בחדר התאוששות הומלץ לי (בעל-פה, לא בכתב) לשקול ללדת בפעם הבאה בניתוח קיסרי. להלן סיכום הרופא מהלידה הקודמת: "בלידה בוצעה אפיזיוטומיה. בבדיקת הנרתיק לאחר הלידה זוהה קרע דרגה 3, שנתפר ע"י כוננת בחדר ניתוח. לאחר רחצה זוהו סיבי הספינקטר הקרוע ונתפרו בשלושה תפרים בודדים. בהמשך סגירת הקרע והאפיזיוטומיה לפי שכבות בויקריל (לא RAPID). הפעולה הותחלה תחת הרדמה אפידורלית ובהמשך הרדמה כללית." אשמח לחוות דעתך האם אכן מומלץ ללדת בקיסרי בלידה הבאה.

06/07/2014 | 17:35 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, מציע לך להגיע לרופא מיילד מומחה לבדיקה גופנית מקיפה יחד עם כל פרטי הלידה הקודמת ולקבל ממנו המלצה המתאימה לך. יהיה זה חסר אחריות מצידי להמליץ לך בנושא כה קרדינלי מבלי לבדוק אותך ואת כל עברך הרפואי. בהצלחה רבה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים