הדבקויות לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

13/06/2014 | 11:32 | מאת: הדס

שלום, אני מאוד רוצה להכנס להריון. עברתי עד כה שני ניתוחים קיסרים ( יש לי שני ילדים ) . בניתוח האחרון היו הדבקויות ובדוח הניתוח נכתב  בכניסה לבטן הדבקויות של פסיה לשריר ושל אומנטום לרחם. שלפוחית שתן בעמדה גבוהה צמודה לרחם....בוצעה הפרדה הדבקויות . האם זה שכיח תהליך מסוג זה? והאם כשאכנס להריון עליי להיות ערנית לכך ? תודה רבה

06/07/2014 | 17:46 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

לום רב, התדבקויות הן שכיחות לאחר ניתוחים קיסריים ולרוב אינן מהוות בעיה אלא בניתוח הקיסרי הבא, אז צריך להפרידן או להתחשב בהן על מנת להגיע לאיזור ברחם בו מתבצע החתך להוצאת העובר מהרחם. בהצלחה רבה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים