ניתוח קיסרי 3 וסיכונים

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

05/10/2013 | 22:30 | מאת: אנונימית

פרופסור אלחלל שלום, אני בת 31 וילדתי את שתי בנות בריאות בניתוח קיסרי בהפרש של שנתיים אחת מהשניה. את ביתי הבכורה בגלל מצוקה עוברית במהלך לידה בשבוע 41. עם ביתי השניה עברתי היפוך מוצלח, ובשבוע 41 5 היו לי צירים וירידת מי שפיר אבל לקראת אותו ערב הפסיקו הצירים ולא התקדמה הלידה ונלחצתי וביקשתי ניתוח. הניתוח עבר בשלום אבל ההתאוששות היתה קשה. ביום השני לאחר הניתוח היה לי אוויר כלוא שהקשה עלי לנשום, נאמר לי גם שהיו לי הידבקויות, כשביררתי נאמר לי שהיו הידבקויות רגילות ושום דבר מעבר לזה. אני מפחדת מאוד לעבור עוד ניתוח ומפחדת מתסחיף מי שפיר ומהאפשרות שלא אצא מהניתוח. אבל יש בי רצון לילד נוסף. מאז הניתוח האחרון עברו שנה וחודשיים ואני עדיין מרגישה את הצלקת. האם ניתן להפחית את גורמי הסיכון לתסחיף מי שפיר? האם מומלץ לחכות יותר זמן לפני שאכנס להריון השלישי?

23/10/2013 | 08:05 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, מבחינת הזמן, במידה שאת מעוניינת להרות שנה וחודשיים לאחר הניתוח הקודם מהווים זמן מספיק. מבחינת מניעת תסחיף מי שפיר, אין היום דרך למנוע תופעה זו, אך היא מאד מאד נדירה ובשל השיפור ביכולות הטיפול נמרץ בחולים קשים הרבה יותר נשים מצליחות להתגבר על מצב קשה זה מאשר בעבר. בהצלחה רבה, פרופסור אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים