צלקת שנפתחה

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

30/04/2013 | 23:40 | מאת: אורה

השאלה שלי היא איך יתייחסו לאשה שבלידה האחרונה (שישית) נפתחה הצלקת הניתוחית של הקיסרי (שהיה בלידה שניה עקב מצג עכוז ) אחרי השראת לידה בפרוסטגלנדינים (תשע מנות) ונותחה בבהילות להצלת העובר שנפלט לחלל הבטן דרך הקרע , ובסופו של דבר יש צלקת אחת ברחם.( הצלקת נתפרה מחדש בשתי שכבות). האם יאפשרו לה ניסיון לידה רגילה כמו שמאשרים לאשה אחרי שני ניתוחים רק בלי זירוז?(המקרה קרה לפני שנה). בתודה מראש על התשובה המאוד חשובה לי,אורה מהדרום

01/05/2013 | 16:52 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, לידה נרתיקית לאחר קרע של הרחם כרוכה בסיכון לקרע חוזר פי 6 או יותר מאשר ללא קרע כזה ולכן רוב הרופאים ימליצו לך על ניתוח קיסרי חוזר. בהצלחה רבה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה כין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים