ניתוח קיסרי, עובר גדול , הריון ראשון

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

13/02/2013 | 12:04 | מאת: שרית

שלום, זהו הריון ראשון שאלתי היא כך: כעת אני בשבוע 39 בדיוק שבוע לפני הלידה. לכל אורך ההריון משקלו של העובר היה באחוזונים של מעל 90%. אינני סוכרתית ואינני בעלת משקל עודף. הערכת משקל אחרונה הייתה בשבוע 37+5 והייתה 3760 הרופא מציע שבאם לא תתפתח לידה בטבעי עד שבוע 40 אעשה שוב הערכת משקל ועל פיו ייקבע באם לעשות קיסרי או לא. בהנחה שהעובר אכן גדל ב 200 גר' לשבוע בשבוע 40 היא כבר תגיע ל4200, אז מאיזה משקל עושים קיסרי? אם היא כבר שוקלת 4 קילו, האם אכן להמתין עד שבוע 40 או שמעבר ל4 בכל מקרה מנתחים קיסרי?

13/02/2013 | 18:40 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב לצערי שאלתך מאד מורכבת ולא ניתן לענות עליה באינטרנט, ככלל עליך להיבדק על ידי רופא השים שלך באופן עקרוני אצל אישה בממדי גוף רגילים אנו מאפשרים נסיון לידה עד הערכת משקל של 4500 גרם במידה שאינה סוכרתית ואולם השיקולים הם מאד מורכבים כולל הסבר על פרע לידת כתפיים שהוא שכיח יותר בילודים בעלי משקל גבוה יותר ולכן אין לי אפשרות לצערי לתת לך תשובה חד משמעית בודאי מבלי לבדוק אותך. בהצלחה רבה, פרופסור אוריאל אלחלל הדסה עין כרם כעת בכנס בסן פרנציסקו 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים