קיסרי 3 - תאומים

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

05/02/2013 | 15:00 | מאת: תמר

שלום אני בהריון תאומים לאחר שתי לידות קיסריות, האחרונה לפני 6 שנים. האם יש סיכון מוגבר לקרע ברחם עקב העובדה שאלו תאומים אחרי 2 ניתוחים? לאיזה שבוע מומלץ לקבוע את הניתוח והאם יש סכנה לקרע אם תתפתח לידה לפני הניתוח?

06/02/2013 | 07:22 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, עקרונית ככל שנפח הרחם גדול יותר קיים לחץ גבוה יותר על המיצר התחתון של הרחם בו קיימות צלקות הניתוח הקודם ויש עליה מסויימת קטנה בסיכון לקרע של הרחם במצב זה. אך קרע ספונטני של הרחם הוא ארוע יחסית נדיר. עליך להיות במעקב הריון בר סיכון במהלך ההריון ולרוב קובעים את תאריך הניתוח במצבים אלה במידה שאין כל סיבוכים אחרים בהריון סביב השבוע ה36-37 להריון. בהצלחה רבה, פרופסור אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים