הפלות חוזרות לאחר 2 קיסריים

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

09/01/2013 | 17:56 | מאת: קרן

ערב טוב ד"ר, אני אחרי 2 הפלות רצופות(לפניהן הריון כימי אחד שלא נחשב בעיני הרופאים להפלה). הפלה 1- נדחית - הדופק פסק בשבוע ה9 והשניה- התפתח שק הריון, אבל לא היה עובר. ההפלה האחרונה הייתה לפני 4 שבועות וקיבלתי מחזור. אני מעוניינת להרות שוב- בעוד כמה ימים יש לי בדיקת קרישיות( שקיבלתי מההמטולוג) השאלה שלי היא האם כדאי לעבור היסטרוסקופיה אבחנתית מאחר ואני אחרי 2 קיסריים? הייתי רוצה לנסות להרות כבר עכשיו, אבל אולי בכל זאת כדאי לי לחכות לבדיקה והאם בכלל יאשרו לי?( בת 36). יש סיכוי שההפלה הראשונה קרתה בגלל הדבקויות? תודה

09/01/2013 | 18:08 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, ממליץ לך מאד להשלים בדיקה היסטרוסקופית של הרחם ולבצע את בדיקות הדם לטרומבופיליה למרות שהרקע שלך של הפלות מוקדמות לא אופייני כל כך לטרומבופיליה. בכל מקרה על מנת לבצע את כל בדיקות דם לקרישיות יתר (טרומבופיליה) יש להמתין כשלושה חודשים מההפלה האחרונה מאחר שיש מספר בדיקות המושפעות מהריון ועד 3 חודשים אחריו ולכן לשם קבלת תמונה מקיפה של בדיקות הדם יש להמתין כשלושה חודשים מההריון האחרון עד ביצוע הבדיקות. מאחל לך הצלחה רבה, פרופסור אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים