שליית פתח מלאה

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

02/10/2011 | 14:39 | מאת: מורגן

בת 26, הריון ראשון, שבוע 12(11+3), לפני שבוע אובחנתי בבדיקת אולטראסאונד וגינלית, שיש לי שליית פתח מלאה. 1.מה ההסתברות שבמהלך ההריון השלייה תשנה מיקומה ולא תהיה כלל שליית פתח? 2.האם כאשר יש שליית פתח חלקית זה מצריך ניתוח קיסרי? 3.האם במצבי הנוכחי אני נחשבת במצב של הריון בסיכון גבוה? ואם כן מה זה אומר לגבי?

02/10/2011 | 17:55 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שילית פתח מליאה בשבוע זה של ההריון שכיחה למדי ויש סיכוי די גבוה כי עם התקדמות ההריון השיליה תתמקם בעמדה גבוהה יותר, יחד עם זאת מדובר בהחלט במצב שמהווה הריון בסיכון ולכן יש לעקוב בשבועות מתקדמים יותר אחר מיקום השיליה והדבר חשוב ביותר ממש בטרימסטר השלישי להריון סמוך ללידה. את מיקום השיליה ביחס לצואר הרחם ניתן לראות באופן טוב בבדיקת על קול ואגינלית והמרחק מגבול השיליה לפה הפנימי של הצואר במידה שהשיליה אינה שילית פתח מליאה חשוב אף הוא בקביעה האם תזדקקי לניתוח קיסרי. לגבי אמצעי זהירות עליך לשאול את הרופא המטפל והדבר תלוי בגורמים רבים כגון אורך צואר הרחם , האם דממת בהריון זה ופקטורים אחרים חשובים. בהצלחה רבה בהריון, פרופ' אוריאל אלחלל

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים