שאלות אחרי קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

30/08/2011 | 16:06 | מאת: פייה

שלום רב, אני חודשיים אחרי ניתוח קיסרי (ובעבר אחרי 2 לידות רגילות ובמועד). הנתוח נעשה בשבוע 31 עקב ירידת מים ואחרי ניסיון לזרוז, שלדעתי לא כל כך התאמצו להגיע ללידה טבעית ודי בקלות הלכו על הפתרון של ניתוח, אבל לא זו הנקודה. בניתוח ביצעו את החתך ברחם גבוה ובהמלצת השחרור הומלץ שהריון הבא יש לסיים גם כן בניתוח, מחשש לקריעה וגם הרופא שלי "זרם" עם ההמלצה הזו. שאלתי, האם תהיה אפשרות כן לנסות בהריון הבא לידה טבעית או שזה חסר סיכוי? האם יש רופא או בית חולים מסוים שיוכל ללוות אותי בהריון כזה? נפשית, אני לא אהיה מסוגלת להכנס בעתיד להריון שיגמר בוודאות בניתוח. שאלה נוספת, לפני הלידה התחלתי טיפול הסרת שער במפשעות בשיטת IPL (גלי חום) והפסקתי בחודשי הההריון הראשונים. האם אפשר להמשיך בטיפול? האם הצלקת של הניתוח מפריעה? תודה רבה

31/08/2011 | 07:15 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, איני יכול להתייחס לסיבות מדוע עברת ניתוח קיסרי מאחר כפי שאת מבינה היטב אין את כל הנתונים בידי. אני מניח כי הצוות שקל היטב לפני שהחליט על ניתוח קיסרי מאחר שאין אנו נוהגים לנתח רק מתוך גחמה אלא אם יש סיבה רפואית אמיתית של סכנה לאם או לעובר. בנוגע ללידה לאחר ניתוח קיסרי במידה שהחתך על פני הרחם היה באיזור של גוף הרחם בחלק המתכווץ שלו הסיכון לקרע של הרחם בלידה עולה פי 3 לערך מאשר אם החתך היה בחלק התחתון של הרחם. לכן מומלץ על ניתוח קיסרי חוזר במקרים אלה על מנת להימנע מקרע של הרחם בניסיון הלידה אשר עלול לגרום לדמם נרחב, עד לעיתים צורך בכריתת הרחם וכן עלול לגרום לפגיעה של היעדר חמצן בעובר אשר עלולה לפגוע בו קשות עד כדי שיתוק מוחין או מוות בלידה. בנוגע להסרת שיער בלייזר אין בעיה בכך לאחר חודשיים שלושה מתום הניתוח. מזל טוב על הלידה ובהצלחה בלידות הבאות, פרופ' אוריאל אלחלל

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים