נגישות
נגישות

קיסרי בעקבות בעיית שיליה בלידה קודמת

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

27/12/2018 | 21:14 | מאת: מירי

בלידה האחרונה שלי (לפני 3 שנים) השיליה התמהמה לצאת ובסוף היה צורך בהתערבות רפואית, השיליה יצאה בחתיכות קטנות מאד, ממש לפני שהוחלט להכניס אותי לקיסרי, ההחלמה במחלקה היתה ממש קשה יומים של שכיבה עם מנות דם ואנטיביוטיקה  ואחרי חודשים נאלצתי לעבור גרידה לניקוי הרחם כי התברר שהשיליה לא יצאה במלואה..... כרגע בהריון שוב .(הריון 4) שבוע 13+4 במפגש עם הרופאת נשים הוסבר לי שמכיוון גם בלידה הקודמת וגם בלידה הראשונה היה לי בעיות עם השיליה היא כן ממליצה לשקול אופציה של קיסרי מתוכנן.... אשמח לדעת מה דעתכם בנושא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתוח קיסרי יכול במידה מסויימת לסייע בהוצאת השיליה אך אין הוא הכרחי. הסיכון שלך לקושי בהפרדת השיליה מהרחם לאחר הלידה הוא גבוה בשל הרקע הקודם שלך. לכן, ניתן גם להערך להוצאת שיליה באופן ידני זמן קצר לאחר לידת העובר במידה שהשיליה לא נפרדת באופן עצמוני. רצוי גם להתכונן עם מנות דם מוכנות אשר ינתנו לך במידה שתסדרי למתן גם בהצלחה רבה בהריון ובלידה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899

מנהל פורום ניתוחים קיסריים