שלית פתח מרכזית וניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

31/03/2018 | 10:42 | מאת: ליאת

שלום, אני בשבוע 21 להריון ואובחנתי עם שלית פתח מרכזית. עד כה ללא דימומים. הבנתי שאני צפויה ללדת בניתוח קיסרי ורציתי לדעת במידה ולא יהיו דימומים גם בהמשך באיזה שבוע מבצעים את הניתוח, והאם יש בניתוח עצמו סיכונים נוספים עקב המצב של שלית פתח? תודה רבה

31/03/2018 | 13:09 | מאת: פרופסור אלחלל

שלום רב, במצב זה לעיתים יש דימום יתר הדורש מתן מנות דם, חומרים מכווצים של הרחם, פרט לכך הסיכונים דומים לסיכון של ניתוח קיסרי רגיל. בהצלחה רבה בהריון ובלידה, פרופסור אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

31/03/2018 | 15:39 | מאת: ליאת

תודה רבה על המענה המהיר. מספר שאלות נוספות: 1. האם ניתן לדעת מראש אם יהיה דימום יתר או רק בזמן אמת? 2. מניסיונך, כמה אחוזים מהנשים מגיעות למצב בו נדרשות מנות דם? 3. האם תקופת ההחלמה ארוכה יותר מאישה שעוברת ניתוח קיסרי רגיל? 4. מה הסיכון לסיבוכים בזמן הלידה שגורמים לפגיעה ברחם וחלילה לכריתת רחם? 5. במידה ואין דימומים, באיזה שבוע מומלץ לאישה עם שלית פתח לעבור ניתוח קיסרי? תודה,

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים