תרופות בניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

27/11/2016 | 19:58 | מאת: דנה

שלום, אני אמורה לעבור ניתוח קיסרי בעוד חודש, ואשמח למענה על השאלות: 1. אני נוטלת בהריון דיקלקטין ולוסק. האם אלו תרופות שמתנגשות עם הרדמה איזורית או שאני יכולה לקחת אותן עד ליום הניתוח? 2. לעתים אני מתעלפת מספר דקות לאחר בדיקת דם, עקב ירידה בלחץ דם. האם יש דרך לצמצם סיכוי לעילפון בניתוח הקיסרי עצמו? 3. האם מותר לקחת תרופה נוגדת חרדה (כמו קלונקס) בזמן הניתוח או שזה עלול להזיק לעובר? תודה רבה!

12/12/2016 | 13:30 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, אין מניעה מלקיחת התרופות שאת נוטלת עד מועד הצום לקראת הלידה, אין מניעה מהרדמה שדרתית עם תרופות אלה, בנוגע לתרופה להרגעה לפני הניתוח יש להיוועץ ברופא מרדים, ולקבל ממנו הוראות מדויקות. בהצלחה רבה, פרופ' אוריאל אלחלל

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים