כאבים חזקים באוזן שמאל או בלסת שמאל

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

21/10/2016 | 13:45 | מאת: ברוך

שלום דוקטור, אני סטודנט לרפואה בחו''ל, בריא בד''כ. מזה כשבועיים אני סובל מכאב חד ביותר בtemporomandibolar joint בצד שמאל. אינני בטוח אם הסיבה לכך היא מזון (אגוזים) שאכלתי או שהכאב החל ללא סיבה. פרט נוסף שאולי הוא בעל חשיבות הוא שבשנים האחרונות בזמן לעיסה, הלסת שלי עשתה מין רעש (popping) ומאז שהחלו הכאבים, התופעה נעלמה כלא הייתה. הכאב חזק במיוחד כשאני מתעורר בבוקר, כנראה מכיוון שהלסתות שלי ננעלות בעוצמה רבה כשאני ישן. בעצת חבר רופא, לקחתי אטופן שעזר מאוד במיסוך הכאב, אך הוא אזל ו במדינה בה אני לומד, אין להשיג אטופן. רופא המשפחה שלי רשם לי ארקוקסיה שלא ממש עוזרת נכון לעכשיו. התור שנקבע לי לרופא מומחה הוא רק בעוד 3 שבועות. אני לא יודע אם לשייך את הכאב לדלקת אפשרית באוזן או לTMJ. הכאב מאוד מגביל למעט מדאיג אותי. האם לדעתך כדאי לשקול טיפול אנטיביוטי? או אפילו לגשת למיון ("ולדלג" על זמן ההמתנה לרופא מומחה)? תודה רבה ושבת שלום

22/10/2016 | 22:15 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רב, תיאור המקרה יכול להתאים לinternal derangement של מפרק הלסת המלווה בדלקת. הטיפול התומך בשלב זה הוא אכן נוגדי דלקת לא סטרואידיים, ולאחר 10 ימים לפחות בירור הכולל בדיקה קלינית והדמיה מתאימה (צילום רנטגן ובהמשך גם MRI דינמי). הטיפול השמרני יהיה סד לילה ובהמשך נשקול גם שטיפת מפרק ואולי ארתרוסקופיה. אם ברצונך ללמוד יותר על הנושא פנה לאתר שלי בwww.Dr-Allon.net דר אלון.

מנהל פורום אורתוגנטיה