פצעים בפה לילדה בת 4

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

14/09/2016 | 17:47 | מאת: מלי

שלום! בתי בת ה4 סובלת כבר כשנה מפצעים בפה שמציקים וכואבים לה. בדרך כלל הם נמצאים על הצד הפנימי של השפה ונראים כשלפוחיות עם נוזל שקוף. אם עוברים,מופיעים שוב לאחר יומיים שלושה. לפעמים יש גם פצעים אדומים על הלשון והשפה העליונה והפעם התפשט לסנטר במופע קצת אחר. היא נבדקה על ידי רופאת משפחה, אף אוזן גרון,גסטרו ילדים ואף אחד לא ידע מה זה. נשללו צליאק ומחלות גנטיות כגון בכצ'ט וכו'. טיפול סטרואידים לא הניב תוצאות. מה עוד זה יכול להיות? יש לנו תור לאשפוז יום בשניידר לאחר שכבר היינו שם במיון לשם נשלחנו ע"י אף אוזן גרון והם קבעו לנו תור נוסף לאשפוז יום לאחר שנעשה בדיקות לצליאק שכאמור יצאו תקינות.מעוניינת לצרף תמונות אך לא יודעת כיצד.

17/09/2016 | 07:37 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום מלי, שאלתך אינה קשורה לפורום אורתוגנטיה אולם חשוב לי לציין רק זאת: רוב המחלות הוזיקולו-בולוזיות (שלפוחיתיות) דורשות לצורך האבחנה ביופסיה עם בדיקה נוספת שנקראת אימונו-פלורסנציה או DIF. אנא ושאי שלאחר נטילת דגימת הרקמה נשלח החומר לשתי הבדיקות כדי למנוע ניתוח חוזר ומיותר לבתך. בהצלחה,דר אלון

21/09/2016 | 22:37 | מאת: מלי

תודה על התשובה אבל למי עלי לפנות עם הילדה כדי לבצע את הבדיקות שהזכרת? האם לרופא שמטפל במחלות אוטואמיוניות (ראומוטולוג) או מישהו אחר? ואיפה יש רופא כזה? קבעו לי תור לאשפוז יום בשניידר,אבל לא הבנתי לאיזה רופא בדיוק... האם ידוע לך אם יש שאשפוז יום שם ראומוטולוג או מומחה לרפואת הפה? תודה!

מנהל פורום אורתוגנטיה