מכה יבשה בסנטר והשפעותיה

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

01/09/2016 | 07:32 | מאת: שרי

בתי בת 4.5 נפלה על הסנטר. חיצונית היה שפשוף קל מכה יבשה ונפיחות. הנפיחות גרמה לאסימטריה של הסנטר. הנפיחות ירדה אך עדיין נותרה אסימטריה קלה (כעבור שבוע וחצי). רציתי לדעת אם מכה יכולה להשפיע על גדילה אסימטרית בהמשך? האם יש מה לבדוק? ואם כן יש דרך למנוע זאת? אולי אני נשמעת חרדתית אך לי עצמי יש סנטר עקום ואני תוהה אם לא כתוצאה ממקרים כאלה.. תודה

07/09/2016 | 11:09 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רב, סטיה של הסנטר בעקבות חבלה היא סימן מחשיד לשבר באיזור מפרק הלסת, שעלולות להות לו השלכות תפקודיות גם על הגדילה בהמשך. ממליץ לפנות למומחה עם צילום פנורמי כדי להתחיל את הבירור דר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה