סנטר מעט נסוג............

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

06/04/2016 | 09:34 | מאת: אור

שלום רב, מהם הגורמים לסנטר נסוג? האם סנטר נסוג מצביע בהכרח על תת התפתחות של הלסת התחתונה? כי לפעמים הסנטר נסוג בצורה שכאילו חסרה חתיכת עצם וזה פשוט גנטי כמו שיש אף גדול אז יש סנטר קטן אבל הלסת התחתונה עצמה מעולה והמנשך נראה תקין לגמרי, אז מה המשמעות של סנטר נסוג? האם תמיד זאת בעיה? והאם שתל בסנטר הוא פיתרון טוב? והאם מכה קטנה בסנטר בגיל 10 יכולה לגרום לסנטר להיות נסוג או שמדובר רק במכות חזקות שהן מעבר לחבלה קלה בסנטר כאלה שגורמות לשבר או סדק בלסת?

12/04/2016 | 06:22 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רב, הסנטר הוא מרכיב משמעותי בפנים ויש למבנה הסנטר השלכות על מידת הגבריות או האסרטיביות שמיוחסות לו. נמצא כי לגברים עם רמה גבוהה יותר של טסטוסטרון, ההורמון הגברי, יש סנטר דומיננטי יותר. הגורמים לסנטר נסוג הם בדרך כלל מבנה הלסת התחתונה ורק במיעוט המקרים הלסת נורמלית ורק הסנטר קטן. ניתן לנסות למסך ולטשטש את הסנטר הנסוג עי שתל אולם בלמעלה מ90 אחוז מהמקרים הבעיה דורשת תיקון והארכה של כל הלסת, כולל זויות הלסת וקו הלסת (הגבול התחתון) וגם הסנטר. ניתוחים אלה מבוצעים כחלק מאורתו-כירורגיה של הפנים. חבלה בילדות היא אחד הגורמים לתת התפתחות של הלסת והסנטר. דר אלון Dr-Allon.net

מנהל פורום אורתוגנטיה