לסת א סימטרית אצל תינוק

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

03/02/2016 | 22:14 | מאת: קרן

שלום רב, בת חודשיים, בביקורת אצל רופא שיניים לילדים בגלל לשון קשורה שלל לשון קשורה וציין כי יש א סימטריות בלסת, שמאל נסגר לפני ימין. לטענתו בדרך כלל עובר עם הגיל. מניסיונך - האם אכן זוהי תופעה שעוברת עם הגיל? האם כדאי לפנות לפיזיוטרפיה? יש לציין שבעין רגילה לא רואים זאת, רק בעין מקצועית שבוחנת את הפה. תודה.

04/02/2016 | 06:03 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום קרן אסימטריה בפנים יכולה להשתפר או להחמיר עם הגדילה, תלוי בגורם. לא תמיד נוכל לחזות מראש ורק תיעוד ומעקב לאורך השנים יתן את התשובה. ישנם מספר בדיקות גנטיות וסימנים נלוים אם מדובר באסימטריה מולדת. את מוזמנת לקרוא את המאמר הזה שכתבתי השבוע בדיוק בנושא זה בעיתון הארץ. מעבר לכך אני צריך לראות את הילדה. http://www.haaretz.co.il/news/health/new-research/.premium-1.2829074

מנהל פורום אורתוגנטיה