עקירה כירוגית- דלקת ??

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

18/01/2016 | 18:53 | מאת: דוני

שלום, יש לי מבנה מתכתי בשן טוחנת שהיתה עליה כתר הרבה שנים , לאחר שחזור כתר מחדש כנראה נשבר השורש או שיש סדק , יש לי כאבי תופת בחצי פנים בעין וברכות, לפני שנה לקחתי אנטיביוטיקה וזה עבר אך הסתובבתי בלי כתר כי הלחץ כאב והתקווה היתה שאין שדק וזה התרפא( לטענת מומחה פה ולסת בבית חולים הוא ראה הרחבת PDL) קיוותי שיתרםא אך שהחזרתי את הכתר אז אחרי שבוע כבר חזרו כאבי התופת ועכשיו השן כואבת בהקשה על במבנה החלטתי לעקור, בזמנו הרופא אמר שזה אולי יהיה חצי כירוגי התחלתי לקחת היום אוגמנטין על דעתי - וכבר יש הקלה האם עשיתי טוב או שהייתי צריכה לקחת אנטיביוטיקה רק אחרי העקירה האם גם אחרי כל עקירה כירוגית הרופא מורה על לקיחת אנטיביוטיקה בכל מקרה או שזה כל מקרה לגופו ? מה זה אומר חצי כירוגי והאם אני חייבת במקרה שלי ללכת לכירורוג פה ולסת ? יש המלצה על מישהו מאזור הצפון ? תודה דוני

29/01/2016 | 05:27 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

הי דוני. הפורום לא עוסק בנושאים אלה. בכל אופן את יכולה לפנות לפה ולסת ברמבם או לאחר מהמומחים המצוינים באתר ההסתדרות לרפואת שיניים כאן : http://www.ida.org.il/?pageType=19

מנהל פורום אורתוגנטיה