חוסר תחושה באזור מורדם

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

04/08/2015 | 11:35 | מאת: דנה

שלום דר', אתמול, בשעה שלוש לפנות בוקר, בן זוגי, בן 44- בריא בד"כ, התעלף, נפל על הרצפה, ונחבל. כתוצאה מההתעלפות, מבנה השיניים הקדמי שלו עף מהמקום ונפתחה לו השפה הימנית. היינו בבי"ח באזור השפלה, ובמחלקה של הפה והלסת, הרדימו לו את האזור של השפה הימנית ותפרו אותה (בנוסף, החזירו באופן זמני את המבנה שלו. שאלתי: עברו מעל 24 שעות מאז שתפרו לבן זוגי את השפה- ובן זוגי מרגיש שעדיין האזור רדום- האם זה תקין?

07/08/2015 | 13:16 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רב, כמובן שלא תקין. ככל הנראה נגרמה פגיעה עצבית מסוג חיתוך, מתיחה או מעיכה לסיבי העצב המנדיבולרי-מנטלי בעת החבלה. במידה שהתחושה קיימת אך מוחלשת יש לקוות שהעצב יחלים. אם אין תחושה כלל יש מקום לפתיחת המקום ותפירת העצב בהקדם. דר אלון Dr-Allon.net

מנהל פורום אורתוגנטיה