כאבים בלסט במיפרק ימין למעלה בזמן לעיסה.

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

15/07/2015 | 12:27 | מאת: עמיר

אני בן 51. לפני 3 ימים התחילו כאבים בלסט במיפרק ימין למעלה. הכאבים בזמן לעיסה. אני רוצה לציין שאני נוהג ללעוס יותר בצד ימין של הלסט, האם זהו חלק מהגורם לכאבים? עברתי בדיקה אצל רופא השיניים שלי. לפי הבחנתו הכאבים לא הופיעו בגלל בעיות בשיניים. הוא היפנה אותי לטיפול מומחה פה ולסט. מה הסיבות לתופעה? ומה אפשרויות הטיפול? תודה.

26/07/2015 | 06:30 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום עמיר הכאבים נובעים ככל הנראה משינוי עמדת הדיסק בתוך מפרק הלסת והתפתחות דלקת. הדבר נובע מגורמים שונים, מתח נפשי המלווה בהפרעת שינה מסוג ברוקסיזם (הידוק או חריקת שיניים ביום או בלילה) הוא אחד מהם. על מנת לטפל בכך יש לאבחן בבדיקה שזה אכן המצב. הטיפול מורכב משלב שמרני כולל סד לילה, שינוי בהרגלי תזונה ופיזיותרפיה. חלק מהמקרים נזקקים גם להתערבות כירורגית על מנת לתקן את עמדת הדיסק ולמנוע החמרה במצב. דר אלון

27/07/2015 | 11:20 | מאת: עמיר

תודה על ההסבר. לאחר כ- 5 ימים הכאב בלסט עבר ללא טיפול. האם כדאי בכל זאת לגשת להיבדק?

מנהל פורום אורתוגנטיה