קנאקים בלילה

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

21/05/2015 | 07:26 | מאת: גלית

שלום. במהלך שנת הלילה כשאני מסובבת את הראש... יש לי קנקים שבאים מכיוון הלסת. זה לא כואב.... זה פשוט מוזר. התופעה נמשכת כבר 4 חוד בערך. איך מטפלים?

15/06/2015 | 12:21 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

מפרק הלסת, שרירי הלעיסה והרקמות העוטפות אותם קשורות באופן ישיר ועקיף למבנים סמוכים, וביניהם גם שרירי הצוואר. ישנם מספר גורמים שעלולים לגרום לכאב או רעשים בעת תנועת הצוואר ומפרק הלסת. הטיפול הנכון כולל ראשית אבחנה, ולאחר מכן טיפול שמרני (הכולל גם, אך לא רק, פיזיותרפיה, חימום מקומי ולעתים גם סד לילה). במקרים מסויימים אנו ממליצים על ארתרוסקופיה לאבחנה ולטיפול או ניתוח. כפי שכבר ציינת כאן בעבר, רוב המקרים מגיבים יפה לטיפולים לא-ניתוחיים. דר אלון Dr-Allon.net

מנהל פורום אורתוגנטיה