כאבי שיניים / לסת למעלה משנה וחצי

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

07/08/2012 | 14:40 | מאת: מירב

שלום אני בחורה בריאה בת 32, למעלה משנה וחצי יש לי כאבים בלתי פוסקים בצד ימין של הפנים באיזור השיניים \ חניכיים בלסת התחתונה שמקרינים לי לאיזור הלסת ולכאבי גרון .הכאב מתגבר בזמן דיבור ונהפך לבלתי נסבל. עשיתי אנספור בדיקות לרבות צילומי שיניים פריאפיקלים, CT ו-MRI עמוד שדרה צווארי.הייתי אצל רופא א.א.ג, רופא שיניים, מומחה פה ולסת(פסל תסמונת TNJ), ניורולוג ועוד רופאים מומחים שלא הצליחו לאתר את הבעיה. כמו כן חשבו שאולי מדובר בכאבים הנובעים בגלל שן בינה חצי כלואה שהתפתחה לדלקת בצד הכואב ולכן עקרו לי אותה (עקרו לפני שנה) אך עדיין הכאבים ממשיכים ושום נוגד כאבים לא עוזר. השאלות שלי הם : רופא שיניים רגיל עשה לי צילום פנורמי וצילומים פריאפיקלים לשיניים ולא מצא בעיה נראית לעין - האם צילומים אלו מספיקים כדי לראות בעיות בעצב השן,דלקת מול השן וכ'? האם יכול להיות שעדיין מדובר בבעיה בשיניים עצמם ולא עולים עליה?האם יכול להיות שבגלל שיש לי סתימה על השן שהכי קרובה לשן שנעקרה יכול להיות שהסתימה יושבת על עצב וגורמת לכאב?האם ציש צילומים נוספים שתוכל לךהליץ לי ע"מ להבין יותר היכן בדיוק הבעיה כמו צילום רנטגן למפרק הלסת וכ'" ע"מ למצות את הברור ולהבין היכן הבעיה. תודה רבה

10/08/2012 | 06:07 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום, נושא הכאב, כולל האבחון של מקור הכאב וכמובן הטיפול בו הוא נושא מורכב ומאתגר, כפי שאת חווה על בשרך, ולא תמיד ניתן להגיע לאבחנה. לפעמים יש צורך בטיפול משולב בין-תחומי של רופאי שיניים, מנתחי פה ולסתות, מומחים ברפואת הפה, נוירולוגים ורופאים מרדימים המתמחים בתחום הכאב, כמובן שהדבר מתאפשר רק במסגרת בית חולים. השלב הראשון הוא להגיע לבדיקה עם כל התיעוד הרפואי שהצטבר עד כה.

מנהל פורום אורתוגנטיה