שן בינה

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

31/08/2011 | 19:11 | מאת: תמי

לפני מספר ימים (28-8-11) יום ראשון עברתי עקירת כירורגי שן בינה קלועה בבית חולים , חלפו 4 ימים מאז ונשארה בעייה בלשון שאין לי שום תחושה בחצי צד (איכן שהייתה העקירה) תחושה רק של עקצוצים וכמו נמלים על הלשון תחושה לא נעימה בכלל, חזרתי לבית החולים לשאול מה פשר הדבר הזה אך שם נאצר לי כי צריך לחכות עוד כמה ימים. שאלתי היא: האם יש תופעה כזו? האם הגיוני התוצאה של העקירה? אני מאוד פוחרת שהצטרך להשאר ככה כול חיי מה עושים? אשמח מאוד אם תהיה לי תשובה בהקדם תודה תמי.

03/09/2011 | 17:58 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום תמי, פגיעה בעצב הלשון היא תופעה נדירה למדי בעקירות שיני בינה כלואות (פחות מאחוז אחד). אם התחושה אינה חוזרת לאחר ארבעה ימים סביר להניח שקיימת פגיעה כלשהי. בחלק מן המקרים מדובר בלחץ על העצב כתוצאה מתפירה שלו, ואז חשוב להגיע מוקדם לכירורג פה ולסתות על מנת לנסות לשחרר את התפר הבעייתי. במקרים אחרים הפגיעה היא כתוצאה מלחץ או מתיחה של העצב בעת חשיפת איזור העקירה ואז קיימת רגנרציה חלקית או מלאה ,של סיבי העצב בפרק זמן ,ל מספר חודשים. במקרים החמורים סיב העצב נחתך בעת הפעולה הכירורגית ואז, אם לא מנסים לתקן בגישה מיקרוכירורגית, יש לצפות להנצה של סיבי עצב מהצד הנגדי של הלשון והטבה חלקית בלבד עם הזמן. לסיכום : כדאי להיות במעקב של מנתח פה ולסתות, שזהו תחום התמחותו.

04/09/2011 | 21:13 | מאת: תמי

להמשך בעייתי בשן בינה היום שוב הייתי בבית חולים מכיוון שלא חל שיפור בתחושת הלשוך. ביצעתי CT במקום העקירה ונאמר לי שהכול בסדר , במקביל קיבלתי כדורים דקסמטון אאנטי- דלקטי גם לכאבים שעדיין אחרי שבוע לא חל שיפור ניכר, האם הכדורים האלה יחזירו לי את התחושה? יש לציין יש לי עוד עקירה כזו לעשות וני נורא פוחדת שגם איתה יקרא לי את אותו הדבר , מה עושים? אני ממש לא יודעת...(עדיין אני בטראומה נורא חזקה ממה שאני עוברת כעת)תודה רבה על תשובתך הקודמת תודה גדולה

מנהל פורום אורתוגנטיה