ניתוח לסת תחתונה שקועה פנימה

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

27/07/2020 | 15:48 | מאת: ראמי

שלום רב אני בן 45 סובל מדום נשימה בשינה בדרגת חומרה בינונית. חמצן רווי= 88-96% בשינה כ 16 יקיצות בשעה לדעתי אפילו יותר כי בזמן שהמכשיר עלי אני מתעורר יותר מהנורמה כי אם הייתי יושן רצוף יותר המצב היה יותר חמור. בזמן האחרון אני שוקל לעשות ניתוח להקדים לסת תחתונה קדימה לשיפור מצב הנשימה. 1. האם זה אכן ישפר את מצבי ?להערכתך בכמה אחוזים? 2.למה מגבילים ניתוח כזה עד לגיל 50+? תודה רבה מראש.

ראמי שלום, אתחיל בשאלה השניה - אינני יודע למה יש גבול עד גיל 50. זו פעם הראשונה ששמעתי את זה, אז אבדוק. לפני שאתה מחליט שזה בשבילך, צריך קודם כל להיבדק כדי להבין באיזה גובה ההחסימה נמצאת בדרכי הנשימה - גובה של האף (נזופרינקס), בסיס לשון או לוע (היפופרינקס). הבדיקה נקראת אנדוסקופיה בשינה או באנגלית DISE - drug induced sleep endoscopy. במידה וההפרעה נמצאת בגובה של בסיס לשון & חיך, אפשר להציע ניתוח של קידום 2 הלסתות - אחוזי הצלחה לפי ספרות של בין 60-85% ירידה בAHI / RDI. את הDISE אפשר לעשות ע"י רופא אא"ג - בבילינסון אני עובד עם ד"ר אורי אלקן, רופא אא"ג מומחה עם תת התמחות בטיפול בדום נשימה בשינה. בהצלחה!

31/07/2020 | 10:48 | מאת: ראמי

שכחתי לציין שאני הייתי במצב יותר קשה מבחינת דום נשימה בשינה עד שעשיתי ניתוח UPPP ואז הגעתי לרמה שציינתי מקודם . אשמח להתייחסות שלך המקצועית ....הרופא שנתח אותי אמר אם לא תסתדר עם התקן דנתאלי אז רק ניתוח הזזת לסת שקועה תחתונה כפי שאני יסדר אותך?

04/08/2020 | 10:58 | מאת: ראמי

שכחתי לציין שאני הייתי במצב יותר קשה מבחינת דום נשימה בשינה עד שעשיתי ניתוח UPPP ואז הגעתי לרמה שציינתי מקודם . אשמח להתייחסות שלך המקצועית ....הרופא שנתח אותי אמר אם לא תסתדר עם התקן דנתאלי אז רק ניתוח הזזת לסת שקועה תחתונה כפי שאני יסדר אותך?

04/08/2020 | 10:59 | מאת: ראמי

שכחתי לציין שאני הייתי במצב יותר קשה מבחינת דום נשימה בשינה עד שעשיתי ניתוח UPPP ואז הגעתי לרמה שציינתי מקודם . אשמח להתייחסות שלך המקצועית ....הרופא שנתח אותי אמר אם לא תסתדר עם התקן דנתאלי אז רק ניתוח הזזת לסת שקועה תחתונה כפי שאני יסדר אותך?

מנהל פורום אורתוגנטיה