ניתוח לבעיה אסטתית ......

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

20/07/2020 | 13:17 | מאת: שיר

היי, יש לי לסת עליונה ומרכז פנים יותר בולט.הכוונה מהחלק של קצת מעל קצה האף עד ללסת העליונה זה מה שבולט אבל האף כשלעצמט קטן ומתאים לפנים וישר גם . וסנטר שקוע שזה הכי מפריע לי במראה .אין לי בעיה באכילה בנשימה או בכלום אני חושבת שזה מוגדר כאסטטי היות ואין לי שום בעיה תפקודית .בגיל 12 זה ממש בלט היה לי טיפה קשה לסגור את הפה וגם היולי רווחים בשיניים בעיקר בקידמיות אז נבדקתי עי אורטודנט של הקופה והוא אמר לי שבכללי השיניים ישרות ואם אני רוצה שינוי משמעותי אני צריכה לעקור 4 שיניים בריאות החלטנו שלא .אחכ בגיל 19 פניתי שוב כי היה לי קצת רווח בין הלסת העליונה לתחתונה כאילו הרגשתי שקצת קשה לי לסגור את הפה ואותו אורטודנט אמר שזה מבנה פנים ואין מה לעשות עם זה .מאז עברו 3 שנים.אני לא יודעת אם אני צריכה להזיז אחורה את העליונה או קדימה רק את הסנטר כי בלעיסה עצמה אין בעיה השיניים מתלכדות אחת עם השנייה יש להן קצת רווחים בינהן.כאילו זה מעצבן כי הכל עומד בקריטריונים של כמו שזה צריך להיות חוץ מהקטע של הסנטר אבל בכל זאת יש בעיה רצינית במראה .עכשיו, האם באמת אין מה לעשות עם זה או שהוא התכוון שאין רק בגבולות התחום שלו .ובגלל שזה אסטתי ללא בעיה תפקודית למי אני צריכה לפנות?חשוב לי לציין שגם לאחותי יש את זה אבל אצלה המצב חמור יותר כי היא שמה אצבע בפה מגיל קטן.

שלום שיר, כמו שאת מבינה, יש הגדרות ברורות למי ניתן לטפל דרך קופת החולים. אולי הכי טוב זה שתקבעי תור לבדיקה אצלי במרפאה, להגיע עם צילומים ללסת - פנורמי & צפלומטריה לטראלית וגם אנליזה צפלומטרית. כך אוכל לבדוק לך במקום אם את זכאית לטיפול אצלנו. קביעת תורים 039376666

מנהל פורום אורתוגנטיה