דיאסטמה בין השיניים לילדה

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

22/07/2019 | 19:38 | מאת: מריה

שלום דוקטור! אני רציתי לשאול באיזה גיל צריך לטפל בפרנולום קצר בשפה העליונה?בת שלי היא בת 4 שנים. יש לי דיאסטמה והיה לי פרנולום קצר בילדות שהסירו בגיל 12.לבת שלי גם יש רווח בין השיניים הקודמות וגם אותו פרנולום קצר.גם לבני שנולד לפני 2.5 חודשים יש אותו מצב עם פרנולום קצר אבל זה לא מפריע להנקה ובזמן שהנקתי את בתי זה גם לא הפריע.אני קוראת דעות שונות.מישהו כותב שצריך לחתוך את הפרנולום הכי מהר שאפשר אפילו אם זה לא משפיע על הנקה ומישהו כותב שצריך להמתין עד גיל 6-8 כשה השיניים החלביות הקודמות יחלופו לשיניים קבועות.השאלה היא האם צריך לטפל בזה עכשיו או מאוחר יותר?אנחנו מבוטחים בכללית ויש לנו כללית פלטינום. תודה. בכבוד רב, מריה

מריה שלום, השאלה של הפרנולום מחוץ לנושא של הפורום. אבל בקצרה, אינני רואה סיבה לטפל בפרנולום לפני בקיעת השיניים הניבים הקבועות, וזה קורה בד"כ בגיל 12.

מנהל פורום אורתוגנטיה