הגבלה בפתיחת הפה/ לסתות

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

20/11/2018 | 14:27 | מאת: אבי

שלום האם נתן להרחיב את פתיחת הלסתות שננעלו כתוצאה מהקרנות? פתיחה הפה שלי מוגבלת לכדי 2 ס"מ בלבד דבר המקשה עלי באכילה ובמיוחד בטיפולי שיניים. גם אם אני עושה פזיוטרפיה , אני מגיע ל-3 ס"מ לזמן מוגבל של שעות ושוב ננעל. אשמח לשמוע על פתרון. אשמח לשמוע על פתרון.

20/11/2018 | 15:35 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רב תשובה אחראית לשאלתך דורשת בדיקה רצינית. בעקרון, אוכל לומר כי הבעיה שאתה מציג היא אחת הבעיות הקשות בתחום זה. יש חשיבות רבה לאיתור מקום ההגבלה והגורם המגביל. אם מדובר במפרק עצמו או בהגבלה גרמית ניתן לפתור את הבעיה בניתוח. אם מדובר בהגבלה על רקע הצטלקות שרירים יש לנתק את השריר הפגוע ולבצע פיזיותרפיה אגרסיבית בסמוך לאחר הניתוח. אבל כל מקרה לגופו. ד״ר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה