נוירופתיה תחושתית תסמונת סיוגרן

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

24/11/2016 | 19:00 | מאת: ליז

שלום. בת 23. לפני שנה התפרצה אצלי תסמונת סוגר. בנוסף החלו נימולים, עצומים, דקירות וכאבים. אני יודעת שכדי לנסות לשלוט על נוירופתיה משנית יש לטפל בבעיה שגורמת לב (סיוגרן) לדאבוני לסיוגרן אין טיפול. ניסיתי לקחת פלקווניל אך הרגשתי שזה מחמיר את התסמינים הנוירולוגיים. האם יש דרך באמצעותה אפשר להאט או ליצור את ההידרדרות? אני כבר לא מסוגלת להתרכז בכלום. מילא יובש, אבל כאבים ונימולים זה יותר מדי. אני מרגישה לפעמים שהמכנס והחולצה דוקרים אותי. מלא עצומים מעל הברך במיוחד

לליז שלום, 1. ודאי תחילה עם רואמטולוג טוב אם התסמונת היא ראשונית (קורית לבד) או משנית/משולבת במחלה חיסונית נוספת כלשהי. זה משפיע על אפשרויות הטיפול. 2. קיימית טפולים תסמיניים לנוירופאתיה. התיעצי עם נוירולוג. בברכת בריאות, כרמל ערמון

26/11/2016 | 22:08 | מאת: ליז

כלומר אין טיפול שיכול להאט את התקדמות המחלה? בנוסף הייתי שמחה לדעת אם קיימים דיווחים על נוירופתיה בגלל salagen ו- evoxac

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים