תחושת סחרחורת כמעט שנה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

09/07/2016 | 13:06 | מאת: ירון

שלום פרופסור, אני בן 29, סובל מתחושה מוזרה של סחרחורת כשנה המלווה בבחילות בעת הרגשת הסחרחורת. התופעה מתרחשת אך ורק בעת תזוזה של חלק כלשהו בגוף (כלומר אם איני מבצע שום תנועה או לא מדבר, אז בוודאות לא תופיע התחושה). התחושה היא לא סחרחורת סיבובית אלא תחושה מוזרה שמזכירה ביצוע תנועות בעת שכרות. תחושה של תנועה מוזרה, תזוזה של הגוף למטה ולמעלה במעיין איטיות - כאילו אני על סירה, ובעת ביצוע תנועות ברציפות ובהתקף חזק אני יכול להרגיש תחושה שכאילו מישהו דוחף אותי ממש (בעיקר בתחושה של למטה). הרבה פעמים בעת הליכה ממש ממש איטית, מעיין הליכה במקום, אני מרגיש כאילו הרצפה ממש לא יציבה - יודרת ועולה (גרם לי לא פעם ולא פעמיים ממש לבדוק את הרצפה ואף לשאול אנשים לידי אם הרצפה אינה יציבה). יש לציין כי בעת פעילות אירובית, אני לא מרגיש את התופעה. כמו כן, בנהיגה, בנסיעה על אופניים, בהליכה מהירה איני מרגיש את התופעה. ישנן תנועות אשר מהוות ממש כטריגרים לתופעה - שטיפת ידיים (טריגר מרכזי), נענוע רגל בישיבה, הליכה איטית במקום (לעיתים נדירות יותר), ביצוע תנועות איטיות של תזוזת גוף בעמידה מצד לצד. נתון חשוב - צוואר, שכמות וגב עליון עם הרבה מוקדים כואבים כאשר תנועות הצוואר גם כואבות מטווח מסוים. הניחוש שלי תמיד היה קשור לכיוון הצוואר - זאת עקב כך שבהתחלת הופעת התחשובה מלפני כשנה, גם בהתקפים קשים, תמיד עזר לי לשכב על הגב. כמו כן, ברב המקרים של הופעת הסחרחורת בשטיפת ידיים, הורדת הראש קדימה מעלימה עד כמעט כליל את התופעה. חשוב להגיד גם כי התקפי הסחרחורת במשך השנה האחרונה מתרחשים בתדירות של רכבת הרים - יש ימים עם הרבה התקפים ויש ימים קלים מאוד עד הרגשות קלילות מאוד ומעוטות. ביצעתי MRI צווארי - תקין לגמרי. ביצעתי MRI מח ועדיין לא הגעתי אל הנוירולוגית: MRI מח כולל ח.נ. ============= פרטים קליניים:ארועי סחרחורת עם החמרה לאחרונה, בשאלת ממצא דה מילנטיוי או ממצא מוחי מוקדי אחר. ברצפים T1, T2, FLAIR , ,דיפוזיה, SWI , מלוה הזרקת ח.נ. ומשור מידסגיטלי. ממצאים אין עדות לתהליך מוחי מוקדי, כולל לאורך הקורפוס קלוסום וגזע המוח. ללא שינויים רסטריקטיביים בדיפוזיה. ללא שרידים של מוקדי דמם, ללא מוקדים של האדרה פתולוגית מוחית . חדרי המח והחללים התת עכבישיים אינם מורחבים, פרט להדגשה קלה של החדרים הלטרליים בחלק האחורי. קו אמצע שמור. מעבר קרניו-צרביקלי תקין . עיבוי רירית בתבנית פוליפ בתחתית שני הסינוסים מקסילריים. עיבוי רירית מועט אתמואידלי ופרונטלי. לסיכום: אין עדות לתהליך מוחי מוקדי, כולל לאורך הקורפוס קלוסום וגזע המוח. ללא מוקדים של האדרה פתולוגית מוחית. להמשך ברור לפי צורך קליני. 1) מה אומר הממצא של "חדרי המח והחללים התת עכבישיים אינם מורחבים, פרט להדגשה קלה של החדריםה לטרליים בחלק האחורי." האם זה מעיד על בעיה? האם זו יכולה להיות הסיבה לתופעת הסחרחורות? 2) האם ל"עיבוי רירית בתבנית פוליפ בתחתית שני הסינוסים מקסילריים. עיבוי רירית מועט אתמואידלי ופרונטלי." יכול להיות קשר? גם בMRI הצווארי היה כתוב משהו בנושא והייתי אצל א.א.ג אשר לא התייחסה לנתון זה בדאגה כלשהי. 3) בהמשך לתשובתך ל-1 ו-2, אשמח לדעתך לגבי התופעה ומה ניתן לעשות. התופעה גורמת לי לירידה קשה באיכות החיים. בעת הרגשת הסחרחורת אני מרגיש לא טוב ודבר כזה גורם לחרדות עקב פחד מחזרת התחושות (אשר קורות יום יום). לעיתים בזמן עבודה אני מחליט להמנע בהשתתפות בישיבות בהן אני צריך לדבר ולזוז עקב פחד מהרגשת התופעה ואיך אתנהג באותו רגע (כמובן שבעת הרגשת התופעה נדרשת ממני לחימה על מנת להשאר מרוכז). אני מבין כי קיים פה מקרה מורכב, אך אשמח להתייחסותך (בעיקר לממצאי בדקית הMRI מח שמטרידים אותי). תודה רבה, ירון

לירון שלום, יעוץ פרטני מחייב בדיקת רופא ושיחה פנים אל פנים. אי אפשר לעשות זאת בהתכתבות. אשמח לסייע לך עוד השבוע במרפאתי 077-777-9222. אנא הבא איתך דיסק עם הדימות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

17/07/2016 | 08:28 | מאת: פלוני

אשמח לדעת אם מצאת את הגורם - מבחינתי כרגע מדובר בלחץ וחרדה אחרי שעברתי אצל נוירולוג ועשיתי CT ראש, רופא אוזניים ובדיקות..

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים