פרכוס לא אפילפטי.....pnes

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

14/05/2016 | 09:41 | מאת: גל

שלום רב. לאחר בדיקות נוירולוגיות בבית חולים [איאיגי בערות וגם בפרכוס וניטור וידאו איאיגי]ונטילת תרופות אנטי פירכוסיות המקלות למספר חודשים ואז יש צורך בהחלפה . הוחלט על ידי הנוירולוג בבית החולים כי הפירכוסים הם פסיכוגנים. רציתי לדעת: האם בפרכוס פסיכוגני לא צריך להגיע לבית חולים? וגם לא להזעיק מדא? כך לפחות הנוירולוגים בבית החולים אמרו לי . מה היא דעתך המקצועית כפרופסור לנוירולוגייה עם עשייה של שנים בתחום וניסיון אין סופי. תודה

לגל שלום, ישנן שלוש אפשרויות: 1. אם אובחנת כנוטה לפרכוסים פסיכוגניים בלבד-כדאי שתופני לגורם רפואי שיוכל ליעץ על סיבתם, כיצד למנוע, וכיצד לטפל כאשר קורים.בקשי מרופאייך הפניה. 2. אם יש סכוי שאת חווה לעתים פרכוסים פסיכוגניים ולעתים פרכוסים אפילפטיים, ואת יכולה להבדיל ביניהם- אזי את צריכה תדרוך נפרד לגבי כיצד יש לנהוג בכל סוג פרכוסים. 3. אם יש לך גם פרכוסים פסיכוגניים וגם פרכוסים אפילפטיים, ואינך יודעת להבדיל ביניהם -- תצטרכי לנהוג כאילו מדובר בפרכוס אפילפטי. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים