לגלות בבדיקת MRI אם היה אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

13/04/2016 | 10:25 | מאת: לאה

בת 68 סובלת מפרפור פרוזדורים מזה שנים. נוטלת כדור סקרלטו מידי בקר מזה כשנתיים שלש. בדצמבר 2015 היה לי איבוד זכרון למשך כשעתיים שלש ללא שום סימנים נוספים.פניתי למיון שם בדק אותי נוירולוג ועברתי בדיקת סי טי. בבדיקת הנוירולוג לא נמצאו שום סימנים והסי טי היה תקין לגמרי. חודש לאחר מכן היתה לי טרומבוזה בעיין. עברתי בדיקות ומעקב באיכילוב.לא נותרו עקבות של הטרומבוזה. בביקור מעקב אצל הקרדיולוג בחודש האחרון המליץ לי לעבור בדיקת mri. טוען שיכול להיות שעברתי אירוע מוח קל בדצמבר ואולי כדור הקסרלטו לא הגן עלי. אולי לא נתן כיסוי הולם. שאלתי , האם חיוני לעבור את הבדיקה?האם אחרי שחלפו מספר חודשים אפשר לדעת אם היה אירוע מוחי קל למרות שביום האירוע במיון , בדצמבר,נשלחתי הביתה כי לא מצאו דבר. בתודה לאה לז

ללאה שלום, MRI מח יכול להראות ארועים מוחיים, ולתארך אותם לכאלה שקרו בימים האחרונים, כנגד אלה שקרו בשבועות האחרונים או "מזמן." מכל מקום כדאי לך להתיעץ עם נוירולוג בטרם בצוע הבדיקה כי תרצי את סיועו בפענוח הממצאים. בפרט -- לא כל שנוי מיצג ארוע מוחי, ולא כל ארוע מוחי מקורו בלב. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים