התייעצות דחופה במצב של PTC

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

27/02/2016 | 22:27 | מאת: מ.ב

בת 33, ברקע יל"ד נוטלת פעמיים ביום נורווסק 5 מ"ג. לפני כחצי שנה אושפזתי במחלקה נוירולוגית עם חשד ללחץ תוך גולגולתי גבוה כאשר בבדיקה רוטינית אצל רופא עיניים נצפו בצקות בעצבי הראיה. בבי"ח ביצעו LP עם לחץ פתיחה של 265. בשחרור הומלץ נטילת אוראמוקס מעקב אצל נירואפטלמולוג ובדיקות שדי ראיה. נטלתי כחודשיים אוראמוקס פעמיים ביום 500 מ"ג בכל פעם. בשלושת החודשים האחרונים נוטלת 500 מ"ג בבוקר ו-250 מ"ג בערב בהוראה של נורואפטלמולוג. לפני כחודש במשך שבוע וחצי סבלתי מכאבי ראש באים והולכים. לאחר התייעצות עם נוירולוג בקהילה, המליץ לחזור לבית חולים לבירור. בבי"ח (אשפוז קצר) בדיקת שדי ראיה, בדיקת נירואפטלמולוג עם הסיכום הבא- FRE- גבול די חד, CROWDED, לא רואה סימני בצקת. FLE- הרמה של הצד הנזלי, CROWDED, ספק בצקת NFL. כנראה RESIDUAL PAPILLEDEMA . הבנתי כי בשדה ראיה לא היה משהו מאוד חריג. שוחררתי ללא שינוי במינון התרופות. המלצה להמשך מעקב בקהילה וביצוע MRI. להן חלק מתוצאת ה- MRI שביצעתי- מבנה תקין של ארובות העיניים, בסיס הגולגולת והפירמידות התעבות רירית היקפית בסינוס מקסילרי שמאלי . יתר הסינוסים הפארא נזליים שמורים. מעל לטנטוריום: אסימטריה מתונה של החדרים הצדדים כאשר הימני רחב במידת מה לעומת השמאלי. אקוודוקט סילביאני פתוח אם כי צר למדי. החדר שלישי צר למדי. אין סימני דימום. אין עיכוב בדיפוזיה בDWI. מבנה תקין של ורידי המוח ללא סימני פקקת ורידית. מבנה תקין של האוכף הטורקי, תוכנו וסביבותיו. מבנה תקין של עצמות הקלבריה ושל הרקמות הרכות ההיקפיות. לאחר הזרקה של גדוליניום לווריד אין עדות להאדרה חריגה. ***עם כל הסיפור המעניין שלי, רציתי לוודא האם יש לי מגבלה כלשהי לטוס לחו"ל? האם קיים סיכון כזה או אחר בעצם הטיסה? אני אמורה לטוס בימים הקרובים למדריד ואחד הרופאים עמו התייעצתי אמר כי חד משמעית אסור לי לטוס, מה שהכניס אותי ללחץ די גדול. אשמח לקבל חוות דעת נוספת אל מול ההיסטוריה הרפואית. תודה מראש!

למ.ב. שלום -- אין אפשרות לתת חוות דעת רפואית ללא בדיקה. לחוות דעת נוספת תוכלי לפנות לרופא אחר מקרב אלה שטיפלו בך. אם תרצי, אוכל לראותך בבמרפאתי הפרטית, טלפון 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים