CTS גבולי בכף יד ימין

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

28/10/2012 | 21:00 | מאת: גליה

אני סובלת מנימול בכפות הידיים כבר שנתיים. כיום זה קורה כמעט רק ביד ימין. עברתי EMG ראשון ואורטופדית שהופנתי אליה אמרה שהכל בסדר. עברתי בגלל שהמשיכו הנימולים EMG בשנית והפעם נשלחתי לנוירולוגית. חזרתי ממנה עכשיו. היא אמרה שזה "לא בסדר" כמו שהאורטופדית אמרה...שכן שיש איזשהוא לחץ. היא אמרה לי שאין טיפול נוירולוגי שהיא יכולה להציע לי. היא כן אמרה לי לפנות לרפואה משלימה לדיקור סיני ואם אחרי חצי שנה אין שיפור לעשות בדיקות אחרות לברר אם יש מקור צווארי. את השורה התחתונה שכחתי לברר. מה זה אומר בסה"כ ? במיוחד שזה מוגדר "גבולי". כי הרי אין הפרעה לתפקוד מלבד נימולים שאני "מעוררת" ע"י כיווץ לסירוגין של כף היד וזה גם לא כואב. אז מה הכי גרוע יכול להיות ? זה יכול להתדרדר עם הגיל (בת 42) ? אני אולי אצטרך ניתוח ? ואם כן, לא מדובר בהרדמה כללית נכון ??

29/10/2012 | 08:46 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

שלום, אם אני מבין נכון אבחנה היא CTS - CARPAL TUNNEL SYNDROME. תופעה זו בדרך כלל נובעת מלחץ על העצב המדיאני בתוך תעלה הקרפלית, נגרמת על ידי דלקת פרקים, תת פעילות בלטות התריס ועוד. טיפול בין אורטופד כף יד, נוירולוג ורופא משפחה.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים