ptc חוזר? משהו אחר?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

19/09/2012 | 15:02 | מאת: שיר

שלום , אני בת 34 וברקע לופוס וקרישיות יתר. שנה שעברה הופיעו כאבי ראש וטישטושי ראייה והנוירולגית הפנתה אותי ל MRI ראש שיצא תקין מלבד "העמקה של הסלה" ומתיחה של עצבי הראייה. בעקבות ממצא זה הופנתי לביצוע ניקור מותני שהראה לחץ גבוה ( 260) ואובחנתי עם PTC והותחל טיפול באורומוקס. לציין שמיכוון שמעולם לא נמצא בצקת בפטמות בבדיקות נוירואופטימולוג האבחנה הזו הייתה בספק ובשלב מסוים לאחר חודשי טיפול בודדים הופסק האורומוקס. לאחרונה אני סובלת שוב מהתקפים של טישטושי ראייה לעיתים למספר דקות ולעתים יותר ואף לפעמים מכאבי ראש. עשיתי MRI ראש חוזר לפני שבוע ובתוצאות כתוב שהבדיקה בטווח התקין אך ללא שינוי מבדיקה קודמת. השאלה שלי מדוע לא רואים שינוי בהעמקה של הסלה ועצבי הראייה? האם יתכן שמדובר פה על משהו מעבר ליתר לחץ תוך גולגלתי? האם יתכן ממצאים כאלה עם לא רואים פפילאדמה? מה פה יכול להסביר את הסימפטומים שלי? רופאת המפשחה שלי בחופש עד אוקטובר ואני לא כל כך יודעת למי לפנות והאם זה דחוף? אשמח למענה ושתהיה לך שנה טובה נ.ב אין חסימה של סינוסיים ורידיים כך שלפחות אני רגועה שהאפלא לא מעורבת פה

20/09/2012 | 08:29 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

שלום רב העדר שינויים בקרקעית העיניים חסר משמעות ברגע ויש הוכחת יתר לחץ תוך גולגולתי בבדיקת LP - דיקור מותני. העיניין כאן וזאת הנקודה החשובה - נטיה לקרישיות יתר. יש לשלול חסימת ורידי המוח והייתי עושה BRAIN CT VENOGRAPHY כאשר MRI תקין.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים