עזרה בפענוח MRI ראש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

15/09/2012 | 10:27 | מאת: טלי

אנא עזרו לי בהבנת ממצאי הבדיקה לאישה בת 74 עקב ירידה בשמיעה באוזן שמאל וסחרחורות חוזרות מזה מספר שנים המעבר הקרניו - צרביקולרי נראה תקין תהליך תופס מקום ב-IAC משמאל בקוטר של 2.5 מ"מ שנצבע ע"י חומר ניגוד אוטם לקונרי בפונס משמאל מוקדים רבים בעלי אות מוגבר בחומר הלבן במח משני הצדדים DVA בטלמוס מימין סיכום שוואנומה של השמיני משמאל אוטם לקונרי בפונוס מימין שינויים יתכן מיקרואנגופטים במח DVA בטלמוס מימין

15/09/2012 | 12:35 | מאת: קלינאית תקשורת

שלום, אנסה לעזור. "שוואנומה של השמיני משמאל"= גידול על עצב השמיעה (שהינו עצב מספר 8) באוזן שמאל, מה שמתאים לירידה בשמיעה באוזן שמאל ולסחרחורות. במקרים אלו קודם כל יש צורך במעקבים חוזרים לוודא שהגידול לא מתפתח, ובמקרים מסויימים יש צורך בניתוח, כמובן לאחר בירור מול נוירולוג מומחה. מקווה שזה עוזר, רק בריאות!

19/09/2012 | 08:40 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

סיבה לירידת שמיעה וכנראה לסחרחורת היא -גידול שפיר באוזן שמאל אם אני מבין נכון IAC זה - internal auditory canal. לציין ממצא חשוב אוטם בגזע המוח - בפונס - סיבה נוספת לסחרחורת. להמשך מעקב וטיפול אצל אף-אוזן-גרון/נוירוגירורג ואצל נוירולוג.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים