המשך

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

19/08/2012 | 10:41 | מאת: אלי

אבל הרופאה ביקשה לשלוח אותי לבדוק רמת למיקטל ואני גבר תוך כמה זמן מתחילת הנטילה של למיקטל ניתן לראותה בדם?וגם אם הטופמקס לא ניתן לבדיקה בדם אז איך אדם יכול לדעת אם אין לו מינון יתר מהתרופה ובגלל זה היא לא משפיעה כ"כ?

22/08/2012 | 08:18 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

לחלק משמעותי של תכשירים למניעת התקפים אפילפטיים (בעיקר תרופות חדשות) כגון טופמקס, גבאפנטין, ליריקה, קפרא - לא בודקים רמה בשימוש קליני. אנו צריכים לדעת רמת התרופות בעיקר כדי לא לגרום להרעלה. יעילות התרופה - הורדת תדירות התרופות. אני לא מטפל ברמת תרופה, מטפל בבן אדם. לפעמים מינון קטן של התרופה עובד אמנם רמה של תרופה בבדם נמוכה. לגבי למיקטל, לוקח לפחות חודשיים להגיע למינון סביר - 200 מ"ג ליום.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים