גירוי אזור במוח - קפאין וסוכר

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

18/06/2018 | 16:45 | מאת: יאיר

פרופסור ערמון שלום רב. אני בן 36 מטופל שנים בתרופות בגלל חרדות: VIEPAX XR 150 MG בבוקר CLONEX 3 MG בלילה אני מכור לשתיית קולה 1 ליטר ביום שנים רבות ולפני 5 שבועות הפסקתי לחלוטין זאת לאחר תהליך הפחתה הדרגתי. מאז ההפסקה אני סובל מהתקפי חרדה וחרדות לאורך רוב היום.אינני מרגיש כי חל שיפור במצב. עולה בי השאלה: האם זה שאני שותה כוס נס קפה בבוקר ואחת נוספת בערב המכיל קפאין וסוכר בעצם גורם לגירוי אותו אזור במוח אותו מגרה הקולה המכילה בעיקר קפאין וסוכר רב ולכן זה ימשך ואני חייב להפסיק קפאין לחלוטין כדי לצאת מתסמיני הגמילה שנמשכים כבר כאמור כ-5 שבועות? אציין שכאשר אני שותה נס קפה זה מקל לשעה-שעתיים על המצב ולאחר מכן, שוב חוזרות החרדות בחוזקה. אני ממש מצפה לשמוע תשובתך. בברכה, יאיר.

ליאיר שלום רב, כפי שהסקת - קולה ונס קפה עם סוכר חד הם מבחינת חשיפת המוח לקפאין וסוכר. כדאי שתתיעץ עם רופאיך לגבי שלוב מכלול החומרים הפועלים במוח אותם אתה נוטל, כדי להמעיט מצבי גמילה היוצרים אצלך תחושת חרדה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים