נגישות
נגישות

פזילה סמויה בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

13/06/2018 | 18:31 | מאת: שאלה

באמצע שנות ה30, לקוצר ראיה במספר גבוה, לצערי משתמשת לעתים בעדשות במספר נמוך יותר כי לא תמיד המספר שלי במלאי. לפני כמה שנים אובחן בלט עין ולאחרונה פזילה סמויה. בבדיקת הרחבת אישונים לא ראו פגיעה בעצב ראיה או לחץ תוך גולגולתי אך חוששת מטרשת נפוצה/משהו נוירולוגי כי במקביל תחושת הירדמות בזרוע שהחלה כבר כמה שבועות לפני, מתחזקת ונחלשת. אם זה רלוונטי, עשיתי בדיקות דם שגרתי לפני חודש והיה CPK תקין ואף בלבל התחתון של הנורמה. לפני כ8 שנים MRI ראש ו-EMGעקב הירדמויות גפיים בצד אחד של הגוף ולא אותר משהו. השאלה: מה הסבירות שהפזילה שצצה (או לפחות אובחנה) לי עכשיו ממקור נוירולוגי? או שיותר סביר שתוצר לוואי של בהיה מופרזת בנייד ובמחשב?.. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כדאי לך לשוחח על חששותיך עם רופא בשר ודם, מאלה שראית -- רופא עיניים, נוירולוג או רופא המשפחה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים