בעיות קשב וריכוז לסטודנט בן 25

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

25/05/2018 | 14:01 | מאת: נתן

שלום בחודש אוקטובר האחרון התחלתי לימודים באונירסיטת תל אביב. במשך הזמן שמתי לב שנורא קשה לי להתרכז ושזה גובה ממני מחיר. מאז ומתמיד הייתה לי הבעיה הזו אבל בביהס התמודדתי והצלחתי למרות זאת (טופלתי בריטלין איזה תקופה אך הפסקתי) ומעןלם לא הלכתי לאבחון עקב העלות הגבוהה. אך עכשיו הקושי היה רב ופניתי לנוירולוגית בעצת רופאת המשפחה שלי, והיא שלחה אותי לבדיקת MOXO עם ובלי ריטלין. הבדיקה העלתה שללא הכדור אני בטווח הנמוך של הנורמה ועם הכדור יש שיפור. אז הנוירולוגית לא כלכך המליצה לרשום לי ריטלין אבל בסוף היא נתנה לי LA 10 מג ואמרה לי לקחת שאני צריך. (הבעיה היא שאני צריך כל יום כולל סופש) אחכ עשיתי אבחון דידקטי באוניברסיטה והוא דווקא העלה שכן יש בעיות של קשב והמאבחנת נתנה לי הקלות בלימודים והמליצה לי ללכת לנוירולג אחר כיוון שהראשונה לא בדקה את מצבי הנפשי, המשפחתי, העבר הרפואי וכו. הבעיה הקשה שלי זה שאחרי שאני לוקח את הריטלין אני נכנס לדיכאון (כפי שהנוירולוגית ציינה שיכול לקרות) ויש לי בעיה עם דיכאונות ואני ממש לא רוצה להגיע למצב הזה. בנוסף לא הרגשתי כזה שיפור מהכדור שהיא נתנה לי (אני שוקל 90 קילו וגובה 1.70) אז אולי המינון לא מתאים? האם יש כדור אחר שאפשר לקחת שפחות ישפיע על מצבי הנפשי? תודה רבה מראש

לנתן שלום, המצב שאתה מתאר אכן מורכב. כדאי לך להתעייץ שנית, או עם אותה נוירולוגית או אם נוירולוג אחר, ואולי עם פסיכיאטר שיצליח לנווט היטב בין טפול בקשיי הקשב לבין הנטיה לדכאון. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים