הזיות ריח תקופות מזה 7 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

13/04/2018 | 14:47 | מאת: חיים

פרופ' שלום בן 46 ללא מחלות רקע. לפני 7 חודשים רכשנו בית. מהרגע שנכנסו לבית הרחתי ריח חדש שמעולם לא הרחתי בעבר. סוג של ערבוב בין קטורת לטונר רחיף של מדפסת לייזר.. לא ייחסתי לכך חשיבות. הריח נעלם לכמה ימים ושוב הופיע, רק לאחר חודש הבנתי שרק אני מכל בני הבית מריח את הריח, שלעיתים הוא מאד חזק. תחילה הריח היה מגיע בהתקפים של כמה דקות אחת להיום ורק בבית החדש, אבל כעבור כמה חודשים התחלתי להריח את הריח בכל המקומות ולא רק בבית. התקפי הריח נעשו יותר תדירים. רופא המשפחה תחילה אמר לי פשוט להתעלם מכך, אבל עברו 6 חודשים ולא היה שינוי. נשלחתי תחילה ל א.א.ג ששלח ל CT מערות פנים וסינוסים שהיה תקין. הסתכל גם לתוך האף והגרון עם מכשיר עם מצלמה ולא מצא כלום. רופא המשפחה שלח אותי ל CT מוח עם חומר ניגודי שיצא תקין לחלוטין. כאן הברור הופסק בשלב זה. רופא המשפחה אמר שייתכן שזו תופעה על רקע חרדה בעקבות המעבר לבית החדש, שכן לא הגיוני שזה על רקע בעיה נירולוגית, שכן כל המחלות הנירולוגיות שיכולות להתבטא בהזיות ריח, או שהן נראות היטב ב CT מוח, או שמתבטאות בשני סימפטומים נוספים לריח. אמר שיכול להיות שאכן מדובר בהזיות ריח אמיתיות, אבל על רקא אדיופאטי. הציע להמתין כשנה ולא להמשיך בבירור. הוא התנגד בשלב זה לשלוח לנירולוג. אמר שנירולוג יבצע בדיקות כמו MRI ו EEG שלדעתו לא יניבו דבר, או ההיפך, יגלו ממצאים מקריים ללא משמעות קלינית. האם הינך מסכים עם הגישה הזאת, או שעלי להתעקש על המשך בירור? רופא המשפחה אמר שהוא בטוח ב 100% שלא מדובר בשום בעיה אוגרנית, בטח שלא בעיה דחופה או מסכנת חיים. מה דעתך? תודה

לחיים שלום, יעוץ פרטני מחייב בדיקה ואינו יכול להעשות בהתכתבות. ראה הפוסט שלי בנידון מהיום. אין מצב שאוכל לחוות דעה לגבי שקול מי שבדק אותך, מבלי לראותך בעצמי. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים