בדיקת התאמה לתא לחץ לגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

15/08/2017 | 15:59 | מאת: רוני נתיב

האם טיפול בתא לחץ מתאים לאשה בת 87 לאחר שבץ מוחי ועם כריש דם במוח.?

לרוני נתיב שלום רב, אני נשאל לעתים תכופות לחוות דעה לגבי טיפולים אשר לא אושרו להתוייה מסוימת על ידי רשויות הבריאות, כגון ה-FDA, המקבילה האירופאית, או משרד הבריאות הישראלי. תשובתי היא שאין לי הכלים לגבש דעה, במקום שהטיפול או התרופה לא מצאה לנכון להעמיד עצמה לתהליך אישור על ידי מי שהוסמכו לכך וקבלו זמן ומשאבים כדי להעריך את הטיפול. בנסיבות כאלה -- כל חוות דעת שלי תהיה נתונה לבקורת, ולי, כפרט, אין הכלים לאסוף את המידע ולארגן אותו כדי להגן עליה. כמוכן אין לי הסמכות לחייב את נותן הטיפול לחשוף את כל הסכונים הכרוכים בו. לפיכך אני נמנע מלחוות דעה במקרים אלה, ומאפשר למתעניין למצוא את דרכו אל מי שנותנים את הטיפול ולקבל מידע באופן ישיר, וללא תווך שלי. אין להסיק מעמדה זאת מתן גבוי לטפול כלשהו שלא אושר להטוויה כלשהי, או הסתייגות ממנו. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים