ריבוי סימפטומים - לחץ דם נמוך וכד'

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

12/08/2017 | 13:28 | מאת: אביב

שלום, מעט ארוך ואודה לסבלנותך. אשתי בת 25. סובלת מלחץ דם נמוך כרוני (היתה מתעלפת הרבה, היום מקבלת גוטרון שמעלה לחץ דם) ורזה (לא אנמית, אוכלת טוב ומאוזן). סובלת ממגרנות (בממוצע אחת לשבוע, עם אוררה והפרעות ראיה), חולשות, בימים האחרונים התחילו לעיתים עקצוצים ברגליים - ממש נמלים, בעיקר ברגל שמאל אבל לרוב בשתיהן. ברקע - אפיזודות של חולשה לעיתים מסתיימות בהרגשה רעה מאוד (כאילו הולכת להתעלף), חולשה חמורה לעיתים עד כדי קושי בדיבור (פעם אחת ללא יכולת לדבר וקושי לבלוע). אלה אפיזודות חולפות, מסרבת להתפנות לבי"ח אם זה קורה, בד"כ אני מביא שתייה מתוקה (בתוספת מלח), אינני יודע אם זה באמת עושה משהו אך היא בסופו של דבר משתפרת אך עדיין חלשה מאוד ועייפה וקמה בבוקר בסדר. הייתה אצל נוירולוגים הרבה פעמים בחייה, גם אצל רופאים אחרים, גם אצל פסיכיאטר (יש מרכיב פסיכוסומאטי, שלא ברור אם הוא הסיבה או התוצאה). יש הרגשה של חוסר איזון כימי\הורמונאלי שגורם לשלל תופעות, אך גם לחץ דם נמוך יכול להסביר את חלקן. בדיקות דם תקינות, סקר רפואי (דרך מקום העבודה) תקין. קצת מיואשים ולא יודעים למי ניתן לפנות, יש הרגשה שמפספסים משהו ושאין רופא אחד שיכול להסתכל על כל הסימפטולוגיה ולנסות להבין מה גורם (או גורמים...) לכל התופעות. לאחרונה קראתי גם על MS ועל כך שמאוד קשה לאבחון והרבה פעמים מטופלים מאובחנים באיחור של שנים... יש לך רעיונות? האם הנמלים ברגליים יכולים להיות קשורים לבעיות סירקולציה (האמא סובלת מכך לפעמים), ושאר הסימפטומים ללחץ דם נמוך? ברור לי שתשלח אותנו לרופא לבדיקות, אך אתה מבין שאנחנו כל פעם מגיעים לרופא כשהכל בסדר. לא בזמן הסימפטומים.. ולכן תמיד הבדיקות תקינות. כמו שאמרתי, מיואשים ונשמח לדעתך.

לאביב שלום, אשמח להפגש במסגרת מרפאתי כדי לפתח תוכנית לברור, מעבר למה שנעשה עד כה. 077-777-9222. צריך לצפות לתהליך רב-שלבי: תאור קשיים ומה נעשה עד כה; בדיקה; המלצות לצעדים באים; בקורת; יתכן המלצות נוספות; בקורת נוספת. כדי להסיר ספק: אם תרצו שאתאמץ יחד אתכם לסייע לצאת מן המצב הנוכחי -- תצטרכו לזנוח את הגישה של לטעון מצד אחד שכשמגיעה לרופאיה הכל בסדר, אך מצד אחר שכשקיימת בעיה מסרבת להגיע מידית לבדיקה בבית החולים . בידיכם הדבר. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים