ספק-התקף אפילפטי שני

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

26/06/2017 | 11:12 | מאת: רוני

פרופ' ערמון שלום. לפני כ-3 חודשים סבלתי מהתקף טוני-קלוני ראשון בחיי. ההתקף הביא אותי לפריקת 2 הכתפיים שלי ושבר באחת מהן. אושפזתי כשבוע בביה"ח במהלכו נעשו לי 2 בדיקות EEG, אחת מהן בחסך שינה, שתיהן תקינות. מדובר כאמור בהתקף ראשון בחיי, ללא היסטוריה במשפחה וללא טריגר שאני יכול להצביע עליו (לא הייתי במצב של חסך שינה, לא השתמשתי בחומרים ולא כל שאלה אחרת ששאלו אותי רופאיי). אציין כי כחצי שנה לפני ההתקף התחלתי להרגיש מעין תחושות של "ניתוק" רגעי, ממש 1-3 שניות. תחושות אלה היו מגיעות בעיקר בסופי שבוע, לאחר לילות שבהם ישנתי 8-9 שעות (בלילות רגילים אני ישן כ-6-7 שעות), מיד בבוקר לאחר הקימה, ונעלמו כחצי שעה לאחר מכן. עברתי בדיקת MRI מוח עם חומר ניגוד, שהייתה תקינה. התייעצתי עם נוירולוג שהמליץ להתחיל טיפול בלמיקטל. לא התחלתי לקחת את הטיפול התרופתי עדיין, אך בינתיים קרה מקרה לפני כשבוע. הגעתי למשרד בבוקר, לאחר כשעתיים של ערות שבמהלכן עברתי טיפול פיזיותרפי לאחת מהכתפיים הפגועות. במהלך שיחה עם אחד מהקולגות שלי התחלתי שוב להרגיש "ניתוקים". במקביל התחילו לי תנועות בלתי רצוניות של היד. אני לא שמתי לב לתנועות האלה, וכנראה שהן קרו במהלך ה"ניתוקים", אך מספר קולגות שלי שמו לב לזה והורו לי לשבת. הרגשתי בחילה והתחלתי להזיע, אך מהרגע שהתיישבתי נעלמו ה"ניתוקים" והתנועות הלא רצוניות. לאחר כחצי שעה עברו גם הבחילה וההזעה והכל המשיך כרגיל. השאלות שלי הן כדלקמן: 1. האם מדובר בסוג של התקף? אם כן- מה יכול לגרום להתקפים כאלה, שאדע לנסות ולהימנע מכך בעתיד. 2. האם יש צורך לחזור לנוירולוג? 3. האם יש צורך לבצע בדיקות נוספות כלשהן? 4. החלטתי להתחיל את הטיפול התרופתי. אם צריך לחזור לרופא או לבצע בדיקות נוספות, האם להתחיל את הטיפול לפני או אחרי שאני נבדק? תודה מראש.

לרוני שלום רב, אין זה נכון שאשתלב בתהליך קבלת ההחלטות שלך, שצריך להתנהל בינך לבין רופאיך. המלצתי כעת שתתיצב הערב בחדר המיון הקרוב למקום מגוריך, או של בית החולים בו אושפזת, לשם הערכה נוירולוגית דחופה ומתן המלצות וטפול בהתאם, נכון לזמן זה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים