האבחנות אינן ברורות לי-חייל

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

15/05/2017 | 19:16 | מאת: דן

#10005 דן פלד דן פלד's Avatar מנותק הודעות: 1 שלום ד"ר,אני חייל בן 22. מזה שמונה חודשים אני סובל מכאבים בכף רגל שמאל הכאב התחיל במהלך מסע ארוך והתגבר בבוקר שלמחרת. בחודש הראשון כמעט ולא הצלחתי לדרוך על הרגל.כאב לי במיוחד במגע במרכז כף הרגל ,במהלך הישענות על כרית כף הרגל ובתנועת מתיחה. מאז יש לי מעין כאב כרוני שמתגבר בהליכה ממושכת,עייפות ונשיאת משקל. כאב מלווה בתחושת צריבה, נימול וזרמים ועדיין רגיש למגע. הייתי אצל אורטופד מומחה כף רגל אשר מצא ממצאים של "ירידה בתחושה לפי פיזור של Lateral plantar nerve,במיקוש מעל עצב טיביאלי-זרמים באותו פיזור. התחלתי טיפול תרופתי בELATROLET אך ללא השפעה ממשית. הפנה אותי לנוירולוג ובדיקת emg, הבדיקה הדגימה הבדל קל באמליטודה של עצב פלנטארי והתבקשתי לחזור לemg ביקורת בהמשך, ביצעתי אותה לאחר ארבעה חודשים והאבחנה הייתה ללא שינוי, "ממצאים מעידים על נוירופתיה של חלק פלנטארי של עצב האידיאלי ללא שינויים של דנברציה פעילה" הייתי מעוניין לדעת מה זה אומר? מה הטיפול ? ומה ההמלצה שלך לגביי שירותי הקרבי כרגע? חשוב לציין שמתוכננת לי בדיקה mri בשבועות הקרובים. בתודה מראש, דן.

לדן שלום רב, אין אפשרות לעסוק באבחון ובמתן עצה פרטנית ללא בדיקתך. אם אתה חש שבעיתך לא באה על פתרונה הראוי - אני מציע שתנהג באחת משתי דרכים: 1. בקש הפניה חוזרת לרופאים שטפלו בך עד כה כדי שיענו על שאלותיך ויסגרו את הפערים. 2. בקש מן הצבא שישלחו אותך לחוות דעת אורטופדית ונירולוגית נוספת. האפשרויות אינן סותרות זאת את זאת, ולדעתי מומלץ לנקוט בשניה רק לאחר מצוי הראשונה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים