נטילת כדורי טרילפטין

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

13/04/2017 | 11:32 | מאת: שלמה

שלום רב! אני בחור בן 23. במהלך 4 שנים היו לי "התקפי התנתקות" דהיינו מצב של הכרה מלאה אך איבוד היכולת לתקשר עם הסביבה- קושי לדבר מילים ארוכות, קושי להקשיב ולהבין וקושי להבין את הנקרא. ע"פ בדיקות שערכתי- גילו שהיה לי גידול במוח מסוג גליומה שגרם להתקפים אלו. עברתי ניתוח להוצאת הגידול בחודש ספטמבר האחרון (לפני כחצי שנה), וע"פ תוצאות הבדיקות- הגידול היה שפיר ברמה הנמוכה ביותר (רמה 1), ההתקפים לא חזרו על עצמם ואין לי שום בעיה תפקודית. כשבועיים לפני הניתוח- הייתי בייעוץ עם נוירולוגית מומחית מאוד שהמליצה על עשיית הבדיקות ותוך כדי כך להתחיל טיפול בכדורי טרילפטין. גם לאחר הניתוח- הורו לי להמשיך לקחת את הכדורים. לאחר הניתוח, נוירולוגית בקופת החולים אמרה לי לקחת במינון של 150 מ"ג כל יום (וכך זה נמשך כ-3 חודשים), ולאחר מכן שהגעתי למעקב אצל נוירולוג בכיר בבית החולים שבו עשיתי את הניתוח- הוא הורה לי לקחת 300 מ"ג ליום, שזה המינון המינימלי. בפגישה זו הוא אמר שבד"כ לוקחים את הכדור עד כחצי שנה לאחר הניתוח, והוא עצמו נותן בד"כ למשך שנה. במעקב שלאחר מכן הוא אמר שנטילת הכדור תהיה לשנה- שנתיים, ויכול להיות שגם יותר, הוא כרגע לא יודע. אני כמובן מעדיף לסיים עם הטיפול התרופתי כמה שיותר מהר. מאז הניתוח- לא היה לי שום התקף נוסף, ואני מרגיש שיש לי עייפות וחולשה כתוצאה מהכדורים. כשפניתי לרופא המשפחה שמבין בתחום- הוא אמר שהוא חושב שאין צורך ליטול את הכדורים יותר משנה לאחר הניתוח. לכן רציתי לשאול רופא מומחה- מה התקופה שצריך ליטול את הכדור לאחר הניתוח (במיוחד במקרה זה שההתקפים האפילפטיים לא היו חמורים, וכן למרות השינויים במינון- לא היו לאחר הניתוח שום התקפים)? תודה רבה!

לשלמה שלום, אשמח ליעץ לך במרפאתי. טלפון 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים